Aktiviteter

- Paddla med kanot eller kajak

Rottnaälven är idealisk för 1-2 dagars resa. På begäran kör vi våra gäster med kanot (egna eller låna hos oss) till norska gränsen (26 km). Därifrån kan du paddla tillbaka till campingplatsen inom en tidsfrist som du ska fastställa själv. Det finns flera alternativ på stranden av floden till lägret. Eller du kan följa flödet också från torget ner till dammen. Han är klart bekväm i denna riktning. Därifrån plocka vi gärna igen våra gäster. De som vill utforska andra vatten i området, vi kan erbjuda transport också. West, paddlar och vattentät ton eller säckar ingår naturligtvis.


- Bäver- eller Älgsafari

Du kan observera bäver perfekt från kanoten - det finns flera i närheten.

I skogen har ni goda chanser att fånga en av 20.000 älg (endast i Värmland) med kameran - 50 som är vit älg. Men många andra djur är också underbara att titta på. 


- Fiske / Pimpelfiske 

I Rottnan och vattnen omkring finns över 35 fiskarter. Det börde finnas något för alla. Även på vintern, en mycket populär aktivitet. Som är vanligt i Sverige, behöver du bara en billig fiskekort som finns att köpa hoss oss (se service-priser / uthyrning). Barn under 16 kan fiska gratis.


- Vandring / snöskor vandring
Många stigar inbjuder dig att promenera eller vandra. Från en timmes vandring upp till flera är allt möjligt. Kartor finns hos oss.
På vintern är en vandring på snöskor genom skogen en underbar upplevelse och mycket roligt - även guidade vandringar.


- samla Svampar och Bär
I skogen runt omkring kan du hitta många läckra bär och svamp för att trolla fram delikatesser. Vem vill kan konservera en del för att ta hem.


- Skidåkning: längdåkning och utförsåkning
För allas smak. Längdåkning är även under hela året möjligt. Eftersom i den närliggande Torsby finns en skidtunnel med konstant temperatur. Här finns olika kurser och du kan hyra utrustning. www.skitunnel.se.
Hovfjället (ca 3,5 miles) med ca. 15 nedfarter, olika liftar och det finns en ski karusell.
På vintern nära dras flera vandringsleder - på Rabakkoberg (ca 10 km) med jämn belysning.


- Snöskotertur
Den som vill komma med sin egen skoter kan köra härifrån på turer i skogen eller på floden. Snöskooterclubben från Lekvattnet erbjuder kartor med avstånd 112 km.